Csatlakozott: 2004.01.05. Hétfő 18:19 Hozzászólások: 22566 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2010 Máj. 14 19:23 Hozzászólás témája:
balu írta:
Jannis írta:
balu írta:
Kis problémám adódott a fűtéssel, különcködök mert nem az a baj hogy nincs hanem hogy nem tudom elzárni. A bowden mükszik,benyultam a műszerfal alá huzigálom fenn és huzigálja a kart lenn mégis olyan dög meleget áraszt mint állat télen sose volt ilyen jó.Rémlik hogy valami fémlapot csukok vele a radiátorra vagy mi,gondolom kiakadt,csak rohadtul nincs kedvem a fél műszerfalat lebontani megint ezért érdeklődnék valaki esetleg járt már igy,hátha van valami nőgyógyász kézmozdulatokkal sűrű szentségelés kisérte módszer is vagy foghatom a csavarhúzót azt cseréljem ki az egészet a francba?
Kérdezel, azt tudod magad is megoldást
P..ba,úgy éreztem megen műszerfal ki csak gondoltam hátha van vmi pöcök kivűl vagy nem is tom mit reméltem.
Hát sajna nem nagyon van _________________ Aki 50 méternél többet gyalogol az csavargó
Kis problémám adódott a fűtéssel, különcködök mert nem az a baj hogy nincs hanem hogy nem tudom elzárni. A bowden mükszik,benyultam a műszerfal alá huzigálom fenn és huzigálja a kart lenn mégis olyan dög meleget áraszt mint állat télen sose volt ilyen jó.Rémlik hogy valami fémlapot csukok vele a radiátorra vagy mi,gondolom kiakadt,csak rohadtul nincs kedvem a fél műszerfalat lebontani megint ezért érdeklődnék valaki esetleg járt már igy,hátha van valami nőgyógyász kézmozdulatokkal sűrű szentségelés kisérte módszer is vagy foghatom a csavarhúzót azt cseréljem ki az egészet a francba?
Kérdezel, azt tudod magad is megoldást
P..ba,úgy éreztem megen műszerfal ki csak gondoltam hátha van vmi pöcök kivűl vagy nem is tom mit reméltem. _________________ '91 SIERRA 1.8 Turbodiesel
'90 SIERRA 2.0 Dohc
Csatlakozott: 2004.01.05. Hétfő 18:19 Hozzászólások: 22566 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2010 Máj. 14 19:17 Hozzászólás témája:
balu írta:
Kérdezel, azt tudod magad is megoldást _________________ Aki 50 méternél többet gyalogol az csavargó
Kis problémám adódott a fűtéssel, különcködök mert nem az a baj hogy nincs hanem hogy nem tudom elzárni. A bowden mükszik,benyultam a műszerfal alá huzigálom fenn és huzigálja a kart lenn mégis olyan dög meleget áraszt mint állat télen sose volt ilyen jó.Rémlik hogy valami fémlapot csukok vele a radiátorra vagy mi,gondolom kiakadt,csak rohadtul nincs kedvem a fél műszerfalat lebontani megint ezért érdeklődnék valaki esetleg járt már igy,hátha van valami nőgyógyász kézmozdulatokkal sűrű szentségelés kisérte módszer is vagy foghatom a csavarhúzót azt cseréljem ki az egészet a francba? _________________ '91 SIERRA 1.8 Turbodiesel
'90 SIERRA 2.0 Dohc
Süninél tavasszal még volt ilyen, de pár héttel később már nála sem volt sajnos
Radiátor? Most megint van, 5.000,- huf.
Van még belőle?
Ha igen, akkor egy kellene nekem.
Van. Illetve tudok rendelni (pár óra.) _________________ Extreme Auto KFT
Autóalkatrész kis- és nagykereskedés
1221. Budapest
Mária Terézia u. 16.
Tel: 482-00-15, 229-25-91
Fax: 482-00-14
extremeauto@freemail.hu (MSN is)
Nyitva: H-P:8-17.30, SZ:9-13
http://www.eakft.hu
Szóval, nem szereltük ki a radiátort, csak leszedtük a rámenő csöveket a tűzfalon, slaggal belenyomtam mindkét irányból vizet, aztán a rácsatlakozó csöveket is kimostuk. Jobb lett, de még mindig távol áll a jótól. Csere lesz. _________________ Moockie's Big Smith Customs
Don't worry, be Moockie!
Csatlakozott: 2006.10.21. Szombat 19:57 Hozzászólások: 4452 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2009 Nov. 15 17:58 Hozzászólás témája:
sopi76 írta:
Köszönjük a részletes leírást!
Jut eszembe, nekem is van még egy adósságom az autóval szemben, ui. fönt fűt, csak a lábamra fúj hideget.
Még nem tudom, mikor jutok hozzá, de jó lenne végére járni.
Valszeg ki akadt valahol a terelő lemez _________________ 83-as 2.3 D. GL örök aszfalt mezőkön
90-es 2.0i DOHC Ghia
Csatlakozott: 2006.02.10. Péntek 8:28 Hozzászólások: 1235 Tartózkodási hely: Pomáz, Budapest
Elküldve: 2009 Nov. 15 13:13 Hozzászólás témája:
Köszönjük a részletes leírást!
Jut eszembe, nekem is van még egy adósságom az autóval szemben, ui. fönt fűt, csak a lábamra fúj hideget.
Még nem tudom, mikor jutok hozzá, de jó lenne végére járni. _________________ I feel like a king in my Sierra!
Csatlakozott: 2005.09.27. Kedd 16:46 Hozzászólások: 5652 Tartózkodási hely: Zselíz, SK
Elküldve: 2009 Nov. 13 21:36 Hozzászólás témája:
Gubo77 írta:
daytona írta:
Mikor kivettem, megprobaltam atfujni a radiatort - szinte atfujhatatlan volt. Konkretan sehogy nem cserelodhetett benne a viz.
Akkor szóba sem jött a pucolás, ha jól veszem ki.
Ha így van, és már menthetetlen a radiátor, nem vágnád esetleg ketté, hogy lássuk a konkrét hibát is? Tehát hogy mekkora a probléma, érdemes-e másnak tisztítással kísérletezni ilyen stádiumban, és ha mégis igen, hogyan.
Txh!
Nem, szoba sem jott a pucolas - a tulajdonosnak felvazoltam, hogy a pucolas utan 50%-ban elkezd folyni a radiator. Ugyhogy egybol az uj mellett dontott. Kulonben pedig abszolut esedekes volt, mert mar kezdett is folyni, vizes volt egy kicsit mar a szonyeg, ugyhogy tenyleg menthetetlen volt.
Fotot sajnos nem tudok kesziteni, mert mar repult nagy ivben a kukaba... _________________ -Ford Capri 2.3 1985
-Ford Taunus 1975
-Ford Sierra XR4i 1983
-Fiat 125P 1977
-Fiat Grande Punto 1.3JTD
Mikor kivettem, megprobaltam atfujni a radiatort - szinte atfujhatatlan volt. Konkretan sehogy nem cserelodhetett benne a viz.
Akkor szóba sem jött a pucolás, ha jól veszem ki.
Ha így van, és már menthetetlen a radiátor, nem vágnád esetleg ketté, hogy lássuk a konkrét hibát is? Tehát hogy mekkora a probléma, érdemes-e másnak tisztítással kísérletezni ilyen stádiumban, és ha mégis igen, hogyan.
Txh! _________________ 1-2-4-5-3
Mivel ma csereltem futoradiatort egy 1992-es DOHC-n, ugy gondolom aktualis a tema, ugyhogy megosztom a tapasztalatokat.
Eloszor is le kell ereszteni a hutovizet (a huto also csovet leszedni). Aztan a ket gumicsovet leszedni a tuzfalon a radiatorrol (a motor mogott - eljenek a furge ujjak es nogyogyasz kezek). Ezek utan neki lehet vagni a muszerfal also reszenek leszedesehez.
Mindket oldalt le kell kapni az A oszlop also takarolemezet, amit 1 csavar tart az A oszlophoz. Aztan lekapni a kormany alatti muanyag reszt - ez egyszeru. Vegul a muszerfal also reszet. Ez egy kicsit szivatos! Most azoknak irom le, akik meg nem csinaltak ilyet: 1-1 csavar van apro haromszog muanyaggal letakarva a radios fakk felett. Az egyikhez, ami a futesventillator kapcsoloja felett talalhato, le kell szedni magat a kapcsologombot es az alatta levo takaromuanyagot. A kapcsologombot izombol ki kell huzni, ha mar reg volt leszedve, akkor ajanlok egy kombinalt fogot, rongyon keresztul befogni a gombot es ugy kihuzni. A gomb alatti muanyag takarolemez mar konnyen kijon. A muanyag haromszogeket vekony lapos csavarhuzoval ki lehet pattintani, alatta ott a csavarok.
Aztan van meg 2 szopatos csavar, ezek alul tartjak a muszerfalat, ott ahol a konyoklos kozepkonzol er be a muszerfal ala. En egy konyoktamlas kocsit szereltem most, es jobbnak lattam kivenni az egesz konyoklot, mielott nekifogtam annak a 2 csavarnak. Ezek utan mar gyerekjatek, mikor kijon az osszes csavar, mar csak a csatikrol kell leszedni a konnektorokat: futesventillator kapcsolo, szivargyujto, lampabillento kapcsolo, kesztyutarto megvilagitas, hamutalca megvilagitas, radio.
A kovetkezo dolog lehuzni a futesrol a muanyag gegecsoveket - amik oldalrol jonnek ki belole, azokat mindenkepp le kell szedni - megy 2-2 jobb es bal oldalra fel, illetve 1-1 jobb es bal oldalra le - ez a ket also a hatso labterhez vezet - itt egy kicsit szivatos egy muanyag patent, ami a futeshez koti oket - en ugy szedtem le, hogy kicsit elhuztam a gegecsovet a futestol, ugy kb 1 milimetert mar kijott az a muanyag tipli, ugy pedig mar ala tudtam nyulni csipofogoval es kihuzni.
Magat a futest 2 anyacsavar tartja fennt a kasznihoz, oldalankent 1, 13-as krova kell hozza. Ha ezeket leszedjuk, mar meg kell mozduljon a futes. Eleg nehezen megy, probaljuk meg foleg a jobb oldalat huzni el a tuzfaltol, hogy hozzaferjunk a radiatorhoz. A radiatort magat 2 csavar tartja a futesben. Itt utkoztem a kovetkezo problemaba: nem tudtam kihuzni oldalra a radiatort az ECU es ABS tarto konzoltol. Ugyhogy azt is le kellett csavaroznom. Ugy mar kijott a radiator.
Most feltoltes utan meg egyelore csobog a viz gazadaskor a radiatoron keresztul, de remelem hamar legtelenitodik a rendszer.
Ezt flottul le körmölted
Annyit szólnék a dologhoz,hogy a csobogás addig marad amíg rá nem veszed a termosztátot,hogy ki nyisson!
Erre a legjobb módszer egy jó délutáni autózás Budapesten! _________________ 92'DOHC Limousine 2,0i CLX
Csatlakozott: 2005.09.27. Kedd 16:46 Hozzászólások: 5652 Tartózkodási hely: Zselíz, SK
Elküldve: 2009 Nov. 13 20:59 Hozzászólás témája:
Süni írta:
patuha írta:
Tudom ajanlani, 1-1ben passzol es semmi gond nincs a berakasanal! _________________ -Ford Capri 2.3 1985
-Ford Taunus 1975
-Ford Sierra XR4i 1983
-Fiat 125P 1977
Elküldve: 2009 Nov. 13 20:58 Hozzászólás témája:
Mivel ma csereltem futoradiatort egy 1992-es DOHC-n, ugy gondolom aktualis a tema, ugyhogy megosztom a tapasztalatokat.
Eloszor is le kell ereszteni a hutovizet (a huto also csovet leszedni). Aztan a ket gumicsovet leszedni a tuzfalon a radiatorrol (a motor mogott - eljenek a furge ujjak es nogyogyasz kezek). Ezek utan neki lehet vagni a muszerfal also reszenek leszedesehez.
Mindket oldalt le kell kapni az A oszlop also takarolemezet, amit 1 csavar tart az A oszlophoz. Aztan lekapni a kormany alatti muanyag reszt - ez egyszeru. Vegul a muszerfal also reszet. Ez egy kicsit szivatos! Most azoknak irom le, akik meg nem csinaltak ilyet: 1-1 csavar van apro haromszog muanyaggal letakarva a radios fakk felett. Az egyikhez, ami a futesventillator kapcsoloja felett talalhato, le kell szedni magat a kapcsologombot es az alatta levo takaromuanyagot. A kapcsologombot izombol ki kell huzni, ha mar reg volt leszedve, akkor ajanlok egy kombinalt fogot, rongyon keresztul befogni a gombot es ugy kihuzni. A gomb alatti muanyag takarolemez mar konnyen kijon. A muanyag haromszogeket vekony lapos csavarhuzoval ki lehet pattintani, alatta ott a csavarok.
Aztan van meg 2 szopatos csavar, ezek alul tartjak a muszerfalat, ott ahol a konyoklos kozepkonzol er be a muszerfal ala. En egy konyoktamlas kocsit szereltem most, es jobbnak lattam kivenni az egesz konyoklot, mielott nekifogtam annak a 2 csavarnak. Ezek utan mar gyerekjatek, mikor kijon az osszes csavar, mar csak a csatikrol kell leszedni a konnektorokat: futesventillator kapcsolo, szivargyujto, lampabillento kapcsolo, kesztyutarto megvilagitas, hamutalca megvilagitas, radio.
A kovetkezo dolog lehuzni a futesrol a muanyag gegecsoveket - amik oldalrol jonnek ki belole, azokat mindenkepp le kell szedni - megy 2-2 jobb es bal oldalra fel, illetve 1-1 jobb es bal oldalra le - ez a ket also a hatso labterhez vezet - itt egy kicsit szivatos egy muanyag patent, ami a futeshez koti oket - en ugy szedtem le, hogy kicsit elhuztam a gegecsovet a futestol, ugy kb 1 milimetert mar kijott az a muanyag tipli, ugy pedig mar ala tudtam nyulni csipofogoval es kihuzni.
Magat a futest 2 anyacsavar tartja fennt a kasznihoz, oldalankent 1, 13-as krova kell hozza. Ha ezeket leszedjuk, mar meg kell mozduljon a futes. Eleg nehezen megy, probaljuk meg foleg a jobb oldalat huzni el a tuzfaltol, hogy hozzaferjunk a radiatorhoz. A radiatort magat 2 csavar tartja a futesben. Itt utkoztem a kovetkezo problemaba: nem tudtam kihuzni oldalra a radiatort az ECU es ABS tarto konzoltol. Ugyhogy azt is le kellett csavaroznom. Ugy mar kijott a radiator.
Most feltoltes utan meg egyelore csobog a viz gazadaskor a radiatoron keresztul, de remelem hamar legtelenitodik a rendszer. _________________ -Ford Capri 2.3 1985
-Ford Taunus 1975
-Ford Sierra XR4i 1983
-Fiat 125P 1977
A hozzászólás legutóbb daytona által 2009 Nov. 13 21:02-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.
Szerintem a fagyálló...
OK, csak a kollega nem idézett. Ford Ivanicsban azonnal van gyári fagyálló. _________________ Extreme Auto KFT
1221. Budapest
Mária Terézia u. 16.
Hétvégén meglátjuk. Első sorban mindenképpen tiszítani fogom, de ha úgy nem megy, természetesen cserélni fogom. Azt, hogy mióta áll fenn a probléma, nem tudom, mert augusztusban vettem az autót, és azóta nem tűnt fel, hogy baj lenne a fűtéssel, azt meg pláne nem tudom, hogy korábban volt-e vele probléma. _________________ Moockie's Big Smith Customs
Don't worry, be Moockie!
Radiátor? Most megint van, 5.000,- huf. _________________ Extreme Auto KFT
1221. Budapest
Mária Terézia u. 16.
Időzóna: (GMT +2 óra) Ugrás a köv. oldalra: 1, 2Következő
1 / 2 oldal
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.