Csatlakozott: 2005.09.27. Kedd 16:46 Hozzászólások: 5652 Tartózkodási hely: Zselíz, SK
Elküldve: 2010 Ápr. 18 19:23 Hozzászólás témája:
Zozz írta:
daytona írta:
Zozz írta:
Szinten a Hall szenzorja ment el?
Igazából az elosztó fedél volt a ludas nem tudom hogy azt is beleértetted-e. Ha nem akkor én se láttam.
Ahogy patuha irta - a fedel mindennapos dolog. A fedel alatt van a rotor, majd alatta a Hall fele szenzor. Na az a nem mindennapi... _________________ -Ford Capri 2.3 1985
-Ford Taunus 1975
-Ford Sierra XR4i 1983
-Fiat 125P 1977
-Fiat Grande Punto 1.3JTD
Csatlakozott: 2005.09.27. Kedd 16:46 Hozzászólások: 5652 Tartózkodási hely: Zselíz, SK
Elküldve: 2010 Ápr. 18 18:59 Hozzászólás témája:
Zozz írta:
Szinten a Hall szenzorja ment el? _________________ -Ford Capri 2.3 1985
-Ford Taunus 1975
-Ford Sierra XR4i 1983
-Fiat 125P 1977
Elküldve: 2010 Ápr. 18 18:09 Hozzászólás témája:
most tegye fel az a kezet, aki mar latott OHC EFI rossz gyujtaselosztot! _________________ -Ford Capri 2.3 1985
-Ford Taunus 1975
-Ford Sierra XR4i 1983
-Fiat 125P 1977
Elküldve: 2010 Ápr. 18 17:21 Hozzászólás témája:
Na ma vegere ertunk ennek a kalvarianak....Csak ismetleskepp, a kocsi egy 111 ezer koruli km-t futott 1991-es 2.0 automata OHC EFI, teljesen eredeti allapotban. A jel;enseg az volt, hogy hideg idoben nem indult. 0 fok alatt csak 3.-4. inditasra, -6 -7 fok alatt ugy sem.
A kocsin sorra cserelve lettek ezek: uzemanyagszuro, AC pumpa, gyertyak, gyertyakabelek, elosztokupak, rotor, aksi, gyujtasmodul, indukcios tekercs. A jelenseg nem mult el, de jott a tavasz, elmentek a fagyok, igy javult a helyzet es nem volt szukseg annyira akut megoldasra. Egeszen a mult hetig. Akkor - bar nem voltak mar fagyok - de ujbol elkezdodott a reggeli nehez inditas. Ujbol 3x, 4x kellett inditozni, mire beugrott. Megnott a fogyasztas is, 9-10 liter koze. Tovabba a mult heten egy nagy esoben komplett leallt a kocsi. 15 percig semmi, nem indult, aztan egyszerre csak beugrott.
Hala Patuhanak az evadnyitora kaptam egy benzinnyomas szabalyzot. Igazabol mar csak ezt nem csereltem, legalabbis ugy gondoltam. Szoltam az unokatestveremnek, guruljon a garazs ele, berakom az uj szabalyzot. A kocsi poccre indult, 100 metert gurult a garazsom ele. Kicsereltem a nyomasszabalyzot - kb 5 perc melo - inditozunk hogy kiprobaljuk - semmi.
Az AC pumpa bugott, az onindito tekert, de a motor meg csak meg sem probalkozott beugrani. Jott a klasszikus modszer: gyertyakabel le, masik gyertya raszur, inditozas - NINCS SZIKRA! Igazabol nem tudtam sirjak e vagy nevessek oromomben - sirjak azert, mert mar mindent probaltam cserelni ezen a kocsin, vagy oruljek, mert vegre tenyleg kezzel foghato es abszolut egyertelmu hiba van. Ugy dontottem optimista leszek, orulok a dolognak Elkezdtem oldani a problemat: megneztem a biztositekokat - mindegyik ok. Aztan a releket - mindegyik ok, sot kattannak is ha ra van kapcsolva a gyujtas. A tekercs plusz polusanal a gyujtas raadasa utan kimertem a 12 voltot. Az eloszto jeladojanak konektorjaban az egyik szalon kimertem a 12 voltot. A gyujtasmodul konektorjaban a piros-kek szalon szinten ott volt a 12 volt. Tehat addig minden rendben. Kiszereltem a taunusombol az indukcios tekercset, kicsereltem - tovabba sem volt szikra. Ugyhogy mar csak az eloszto jeladoja es a gyujtasmodul maradt. Tegnap ezzel be is fejeztem a tenykedesemet, mivel egyik alkatresz sem volt nalam.
A mai nap hala pjaninak es Afyxnak sikerult beszereznem egy masik gyujtaselosztot ill gyujtasmodult. Kicsereltem a gyujtasmodult - nincs szikra. Ugyhogy eloszto. Lekapcsoltam az eredeti elosztorol a konektort, rakotottem az uj elosztora, es csak ugy kezzel megtekertem az elosztot - szikra!!!
Ezutan mar egyszeru volt - elosztocsere, elogyujtas allitas - egyelore csak fulre, sztroboszkoppal majd, de poccre indul a kocsi. Viszont ami szamomra felfoghatatlan, az az, hogy a Hall szenzor volt a hibas. Kb 11 eve sierrazom, anno javitottam is nagyban ezeket a kocsikat, de hibas OHC EFI elosztot meg sosem lattam, plane egy olyan auton, amin alig van kilometer, es az eloszto belseje is kristalytiszta, semmi por, rozsda, olaj.... _________________ -Ford Capri 2.3 1985
-Ford Taunus 1975
-Ford Sierra XR4i 1983
-Fiat 125P 1977
Elküldve: 2010 Márc. 14 23:19 Hozzászólás témája:
A TPS-nek alapallasban - zart pillangoszelep - 0.4-0.7 Volt kozt kell mutatnia 0.75-0.76 meg ok. 0.8 felett mar siman bezavarja az alapjaratot. _________________ -Ford Capri 2.3 1985
-Ford Taunus 1975
-Ford Sierra XR4i 1983
-Fiat 125P 1977
Ez viszont melegen indul....na meg kimertem az osszes szenzort es mindegyik jol mukodik...
Új fejlemény: indul rendesen, de az alapjárat magas, 35, 37 hibakód....
Ez mitől lehet??
Nem maradt benn a kompiban a hiba kód
Én még resettel sem tudom törölni a lambda hiba kódját pedig rendesen dolgozik még is mindíg bent marad
A resetre én is gondoltam, de a diagnosztikai teszt végén a hibakódok törlődnek alapból. Mondjuk meg lehet próbálni, túl sok vesztenivaló nincs a dologgal.
Nálad szerintem vissza-visszajön az a lambda hiba
Csak most már lassan szerintem offolunk, szóval lehet új topic kéne ennek is
Elnézést a félre terelődésért ,csak a be ragadt hiba kódra próbáltam utalni
Ja nem Te terelted félre _________________ De tép ótó
Ami egy kétliteres benzingázos 92-es PINTO szedán (ami egy szép forma )
Csatlakozott: 2006.10.21. Szombat 19:57 Hozzászólások: 4452 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2010 Márc. 13 22:30 Hozzászólás témája:
patuha írta:
Böhömke írta:
bedeco írta:
daytona írta:
Ez viszont melegen indul....na meg kimertem az osszes szenzort es mindegyik jol mukodik...
Ez mitől lehet??
Én még resettel sem tudom törölni a lambda hiba kódját pedig rendesen dolgozik még is mindíg bent marad
A resetre én is gondoltam, de a diagnosztikai teszt végén a hibakódok törlődnek alapból. Mondjuk meg lehet próbálni, túl sok vesztenivaló nincs a dologgal.
Csak most már lassan szerintem offolunk, szóval lehet új topic kéne ennek is
Elnézést a félre terelődésért ,csak a be ragadt hiba kódra próbáltam utalni _________________ 83-as 2.3 D. GL örök aszfalt mezőkön
90-es 2.0i DOHC Ghia
Ez mitől lehet??
Csak most már lassan szerintem offolunk, szóval lehet új topic kéne ennek is _________________ De tép ótó
Csatlakozott: 2006.10.21. Szombat 19:57 Hozzászólások: 4452 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2010 Márc. 13 22:16 Hozzászólás témája:
bedeco írta:
daytona írta:
Ez mitől lehet??
Én még resettel sem tudom törölni a lambda hiba kódját pedig rendesen dolgozik még is mindíg bent marad _________________ 83-as 2.3 D. GL örök aszfalt mezőkön
90-es 2.0i DOHC Ghia
Ez mitől lehet??
Azt mondtad a TPS cserés volt. Az lehet, hogy nem ugyanolyan lett feltéve? Alkatrésszámot vessétek össze. Nálam volt olyan, hogy ennek a sz..nak a cseréje után vissza kellett venni az alapjáraton. Valahol olvastam olyat is, hogy ennek nyugalmi állapotban 0,7V-ot kell adnia és, hogy csere után nem árt rámérni, illetve ráállítani. (ez utóbbiban nem vagyok tutira biztos, mert angol nyelvtudásom gyengécske )
A MAP szenzor hibájához nem tudok hozzászólni. _________________ De tép ótó
Elküldve: 2010 Márc. 12 0:57 Hozzászólás témája:
Ez viszont melegen indul....na meg kimertem az osszes szenzort es mindegyik jol mukodik... _________________ -Ford Capri 2.3 1985
-Ford Taunus 1975
-Ford Sierra XR4i 1983
-Fiat 125P 1977
Csatlakozott: 2006.10.18. Szerda 11:22 Hozzászólások: 1278 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2010 Márc. 11 21:00 Hozzászólás témája:
bedeco írta:
Ma csináltam egy 92-es ohc efi-t, nem indult se hidegen ,se melegen, tps csere, vaf csere, és már szalad is....
10000-ért vette a srác a fenti hiba miatt adták el, van rajta müszaki, szép tasman blau limusin!!
Ma csináltam egy 92-es ohc efi-t, nem indult se hidegen ,se melegen, tps csere, vaf csere, és már szalad is....
10000-ért vette a srác a fenti hiba miatt adták el, van rajta müszaki, szép tasman blau limusin!! _________________ Egyszer úgyis összehozom a bőrrel a klímát!
Rendes vagy Patuha, koszi! Ez a hetem sajnos total keksz, nem tudom hogy lesz idom, inkabb talan csak hetvege fele akad majd valamennyi.
A tank olyan mint az uj, mind kivulrol, min bevulrol. A gyar ota most eloszor lett kinyitva, egy szem por vagy homok nem volt benne, kristalytiszta. Az AC kis szurokosara is tiszta....
Hát igazából marha egyszerű a dolog. Ha nem érsz ide, amíg Süni felé nem járok, akkor beadom hozzá, ha meg ideérsz akkor nem. Szombaton megyek anyósomhoz Solymárra, lehet, hogy akkor Zozzhoz is befutok, de akár ott is ütközhetünk, egyébként meg itthon vagyok nagyjából minden nap, ha meg nem, akkor a Banya is oda tudja adni. _________________ De tép ótó
Elküldve: 2010 Márc. 08 8:52 Hozzászólás témája:
Rendes vagy Patuha, koszi! Ez a hetem sajnos total keksz, nem tudom hogy lesz idom, inkabb talan csak hetvege fele akad majd valamennyi.
A tank olyan mint az uj, mind kivulrol, min bevulrol. A gyar ota most eloszor lett kinyitva, egy szem por vagy homok nem volt benne, kristalytiszta. Az AC kis szurokosara is tiszta.... _________________ -Ford Capri 2.3 1985
-Ford Taunus 1975
-Ford Sierra XR4i 1983
-Fiat 125P 1977
Padláson lakik egy nyomásszabályzó, elvileg üzemképes autóról jött le. Durván egy hónapja vettem le a szívósorról, talán nincs szétszáradva, de ma telerakom benzinnel és ha Süninél járok beadom, vagy ha errejársz még jobb. A nyomásmérő elég spártai
Ugyan a jelenség nem ugyanaz, de az öcsém off Mazdájában a tankban lévő szűrőkosár volt teljesen eldugulva és a tank aljában 1 centi vastagon állt a retek (iszapszerű dzsuva). Ott a jelenség az volt, hogy az autó beindult és viszonylag rövid idő alatt befulladt, mert elfogyott a nafta. Alapgázon mondjuk egy perc alatt, nagyobb gázon meg szinte azonnal. A szerelő szerint az AC volt gyanús, de a gyakorlat a szűrőt hozta ki. Nem lehet, hogy valami ilyesmi van nálad is? Ámbár ha már elindul és utána nem áll le akkor nem valószínű... _________________ De tép ótó
Elküldve: 2010 Márc. 07 22:44 Hozzászólás témája:
Nos tovabbi fejlemenyek vannak. Csereltem AC pumpat, egy DOHC pumpaja ment bele, ami meg karacsony elott mukodott. Sajnos a jelenseg ugyanaz, tehat szar. Ma reggel a kocsi megint szenvedett...
Patuha, all meg az ajanlatod a kolcson nyomasmerore? _________________ -Ford Capri 2.3 1985
-Ford Taunus 1975
-Ford Sierra XR4i 1983
-Fiat 125P 1977
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.